Kirjaudu sisään

Puu ulkokalusteiden materiaalina

Puu on kaunis ja luonnonmukainen valinta tuotteen materiaaliksi. Erilaisilla käsittelyillä puusta saadaan myös hyvin erilaisia sääolosuhteita kestävä materiaali. Ohessa muutama vinkki puisen tuotteen ostajalle.

Puu ulkokalusteiden materiaalina

Puu on elävä materiaali ja siihen kuuluvat pienet halkeamat ja oksat. Kuivalla säällä halkeamat voivat hieman suurentua, kostealla säällä ne umpeutuvat.

Painekyllästyksessä puun sisään laitetaan ylipaineella runsaasti kemikaaleja sisältävää vettä, joka aiheuttaa sen, että puun nopeasti kuivaessa hyvin lämpimässä säässä tai lämpimissä tiloissa, halkeamat suurenevat voimakkaammin kuin käsittelemättömässä puussa. Nämä halkeamat kuitenkin umpeutuvat normaalissa sään kosteudessa. Painekyllästyksessä voi syntyä myös pieniä värieroja eri kerroilla tapahtuvissa osien kyllästyksessä, mutta värierot tasaantuvat muutamassa viikossa auringonvalossa.

Pintakäsittely tarkoittaa sananmukaisesti tuotteen pintaan laitettavaa värillistä kyllästettä. Pintakyllästys tehdään upottamalla tuote kyllästysaineeseen. Pintakyllästysaineet ovat vesiohenteisia ja sopivat siksi myös sisätiloihin/lasitetuille terasseille mainiosti.

Hoito-ohjeet »

Marikoo kotisivut

Lavittatuote Oy

Mäkipellontie 165
62200 Kauhava

050 066 4094
Huom! Numero 064352323 poistettu käytöstä!